Tot ce trebuie stiut despre CV

Aici puteţi găsi informaţii de interes general referitoare la activităţile desfăşurate de Asociaţia Regională de Dezvoltare Comunitară Transilvania.

Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde ioana.garcea » Lun Iun 18, 2012 11:26 am

Buna ziua! Avand in vedere contextul economic - financiar actual si greutatea cu care un somer isi gaseste un loc de munca, ne-am gandit ca ar fi interesant sa putem discuta despre greutatile intampinate in cautarea unui loc de munca, si sa incercam sa gasim impreuna solutii. Deoarece primul pas pe care trebuie oricine sa-l faca este sa isi intocmeasca corect un CV, asteptam aici intrebarile, sugestiile si comentarile voastre referitoare la intocmirea corecta a unui CV.
ioana.garcea
 
Mesaje: 44
Membru din: Dum Apr 08, 2012 8:24 pm

Re: Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde adrian.aliu » Vin Iun 22, 2012 11:38 am

Credeti ca un CV care nu este in format EUROPASS poate fi respins doar din acest motiv?
adrian.aliu
 
Mesaje: 9
Membru din: Lun Mai 28, 2012 8:44 pm

Re: Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde ioana.garcea » Vin Iun 22, 2012 12:08 pm

Daca nu vi se cere in mod explicit sa duceti un CV in format EUROPASS, nu vi se va respinge CV-ul doar pentru ca este de alt tip. Totusi este de preferat sa aveti un CV EUROPASS pentru ca este mult mai complex iar rubricile sale acopera toate domeniile de interes pentru un angajator.
ioana.garcea
 
Mesaje: 44
Membru din: Dum Apr 08, 2012 8:24 pm

Re: Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde valentin.lacatus » Sâm Iun 23, 2012 10:52 am

Mi-am facut si eu CV Europass, dar am citit pe un site ca este bine sa adaptezi CV-ul in functie de postul pentru care candidezi si sa elimini informatiile irelevante. Eu in CV am trecut toate informatiile despre fostele locuri de munca, scoli absolvite, diplome obtinute etc. deci este un CV complet. Ca sa il adapteze in functie de postul pentru care aplic inseamna sa mai scot din informatii?? Multumesc!
valentin.lacatus
 
Mesaje: 8
Membru din: Mie Apr 11, 2012 7:15 am

Re: Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde ioana.garcea » Sâm Iun 23, 2012 12:03 pm

valentin.lacatus scrie: Ca sa il adapteze in functie de postul pentru care aplic inseamna sa mai scot din informatii??


Fiecare post are anumite cerinte care sunt specificate in anunt. Adaptarea CV-ului se face la aceste cerinte astfel incat din informatiile trecute in CV sa reiasa ca aveti experienta necesara pentru respectivul post. Asta inseamna ca la rubrica din CV unde vi se cere sa treceti ce responsabilitati aveati la locul de munca veti trece doar acele informatii care sunt relevante pentru postul pentru care aplicati. De asemenea daca in trecut aveati un loc de munca total opus (sau care nu are nimic in comun cu postul pentru care vreti sa candidati) puteti sa il eliminati sau doar sa il amintiti fara sa treceti prea multe detalii.
La fel si la capitolul studii. Daca aveti facultate iar liceul nu este relevant pentru postul la care aplicati nu trebuie sa treceti si liceul. Daca aveti diplome de la diverse cursuri, treceti-le in CV doar pe cele care sunt relevante. O anumita diploma poate fi relevanta pentru un anumit post si pentru altul nu. Spre exemplu, aveti diplome de manager proiect, administrator pensiune turistica si barman si vreti sa candidati pentru un post de manager proiect veti trece in CV doar diploma de manager de proiect pentru ca doar aceasta este relevanta pentru postul vizat.

Ideea cu adaptarea CV-ului in functie de postul vizat este pentru a furniza angajatorului doar informatiile de care are nevoie.
Mult succes!
ioana.garcea
 
Mesaje: 44
Membru din: Dum Apr 08, 2012 8:24 pm

Re: Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde valentin.lacatus » Lun Iun 25, 2012 4:09 pm

ioana.garcea scrie: Daca aveti facultate iar liceul nu este relevant pentru postul la care aplicati nu trebuie sa treceti si liceul.

Dar daca aplic pentru un post pentru care este relevant doar liceul, facultatea fiind in cu totul alt domeniu pot sa nu mai trec facultatea?
valentin.lacatus
 
Mesaje: 8
Membru din: Mie Apr 11, 2012 7:15 am

Re: Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde ioana.garcea » Lun Iun 25, 2012 4:47 pm

In mod normal daca aveti studii superioare este de preferat sa treceti asta in CV chiar daca facultatea este in alt domeniu, puteti avea un avantaj pentru ca exista posibilitatea sa avansati cu timpul. In plus vi se poate propune un alt post in cadrul companiei. Deci puteti trece facultatea chiar daca nu detaliati.
La fel si in cazul celalalt, in care aveti studii superioare si liceul nu este relevant, puteti mentiona liceul fara a detalia.
ioana.garcea
 
Mesaje: 44
Membru din: Dum Apr 08, 2012 8:24 pm

Re: Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde mircea.vaju » Lun Iul 16, 2012 8:51 am

cum credeti ca e mai bine: sa fie sau nu completata rubrica "hobby-uri" din CV? Mi-a spus cineva ca el nu completeaza rubrica respectiva.
mircea.vaju
 
Mesaje: 10
Membru din: Lun Iun 11, 2012 9:48 pm

Re: Tot ce trebuie stiut despre CV

Mesajde ioana.garcea » Mar Iul 17, 2012 10:01 am

Este de preferat ca toate rubricile CV-ului sa fie completate cu informatii relevante. Acelasi lucru este valabil si pentru rubrica hobby-uri. Treceti aici doar hobbyurile care au legatura cu jobul respectiv (spre exemplu, daca aplicati pentru un post de agent vanzari la o companie de calculatoare veti trece la hobby informarea continua privind ultimele aparitii in domeniu, nu veti trece plimbarile, picnicurile sau cursele de masini deoarece acestea nu sunt relevante pentru postul dorit). Daca nu gasiti nimic care sa aiba legatura cu jobul mai bine renuntati la completarea rubricii.
ioana.garcea
 
Mesaje: 44
Membru din: Dum Apr 08, 2012 8:24 pm


Înapoi la Interes general

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron